Mozaiek Juwelen logo
Mozaiek Juwelen

Ontwerpers

Aines

Aines
Aines

Aines

Aines Fernandez legt passie, energie en vreugde in haar juwelen. Deze Baskische ontwerpster werd beïnvloed door illustere landgenoten uit de kunstwereld als Picasso en Gaudi. De eenvoudige, maar elegante ontwerpen met hun organische ronde en ongelijk geometrische vormen grijpen terug naar de natuur op een erg originele manier. 

De juwelen van Aines zijn intussen te vinden ver buiten Spanje. De liefde voor schoonheid en het ambacht die in deze collectie ligt, verspreidt zich over heel Europa.

AinesAinesAinesAinesAinesAinesAines

Andrea Vaggione

Andrea Vaggione
Andrea Vaggione

Andrea Vaggione

Andrea Vaggione is een Argentijnse ontwerpster die werkt in het Franse Lyon. Eerder deed ze al ervaring op in Barcelona, maar startte haar eigen atelier nadat ze de prestigieuze 'Talents de Mode'-prijs won. 

haar juwelen zijn een goed gebalanceerd samenspel van fijne, gedetailleerde ambacht en aantrekkelijk, origineel design. De combinatie van kracht en fragiliteit ligt in het natuurlijke thema van bladeren en stengels dat vaak terugkeert in haar werk in een schitterende, doch sobere uitvoering in zilver.

Andrea VaggioneAndrea VaggioneAndrea VaggioneAndrea VaggioneAndrea VaggioneAndrea VaggioneAndrea Vaggione

Ayala Bar

Ayala Bar
Ayala Bar

Ayala Bar

Israëlisch kunstenares Ayala Bar laat zich inspireren door de materialen waarmee ze werkt. Ze begon met kralen, glas, mineralen, hout en keramiek. Haar achtergrond in kledingontwerp verleidt haar er ook toe om stof en draad te gebruiken in haar creaties. In andere collecties verkiest ze te werken met metalen.

De juwelen van deze veelzijdige ontwerpster passen bij vele stijlen en zijn door hun opvallende samenspel van kleuren steeds een opgewekt accent in elke outfit.

Ayala BarAyala BarAyala BarAyala BarAyala BarAyala BarAyala Bar

Character Jewels in Art

Character Jewels in Art
Character Jewels in Art

Character Jewels in Art

Character Jewels in Art is een Grieks bedrijfje uit Thessaloniki geleid door Marianna en Vaggelis. Sinds 2001 zijn zij te vinden op handelsbeurzen in Griekenland en de rest van Europa.

De sieraden van Character Jewels in Art zijn stuk voor stuk kleurrijke ontwerpen in edelmetalen als goud en zilver, maar ook organische elementen als hout, kralen en touw.

Character Jewels in ArtCharacter Jewels in ArtCharacter Jewels in ArtCharacter Jewels in ArtCharacter Jewels in ArtCharacter Jewels in ArtCharacter Jewels in Art

Deco Echo

Deco Echo
Deco Echo

Deco Echo

Deco Echo is een Pools collectief van meer dan 30 juwelenontwerpers, zowel gevestigde waarden in het vakgebied als jonge opkomende talenten. Deze verscheidenheid aan ideeën en creatieve geesten zorgen ervoor dat Deco Echo een breed scala aan ontwerpen, kleuren en structuren kan aanbieden.

Deze juwelen zijn uitgevoerd in sterling zilver 925, maar door de zeer uiteenlopende methoden die de makers hanteren om het zilver te bewerken, ontstaat een veelheid aan opties.

Deco EchoDeco EchoDeco EchoDeco EchoDeco EchoDeco EchoDeco Echo

Feniomsec

Feniomsec
Feniomsec

Feniomsec

Feniomsec is een buitenbeentje door hun gebruik van titanium voor het vervaardigen van juwelen. Dit basismateriaal wordt aangevuld met goud, zilver, platina of rubber, eventueel ingelegd met diamanten of witte en zwarte parels.

Het resultaat zijn heel eigenzinnige, eigentijdse juwelen met een heel speciale uitstraling. Het titanium geeft de sieraden een subtiel, bijna discreet cachet, dat tegelijk een stijlvol en exclusief karakter verleent.

FeniomsecFeniomsecFeniomsecFeniomsecFeniomsecFeniomsecFeniomsec

Jéh

Jéh
Jéh

Jéh

Moeder en dochter Coby en Elselien Van Buren ontwerpen juwelen met een heel eigen stijl: puur en aantrekkelijk ruw. Hun geprefereerde materialen zijn gepolijst of gebeitst zilver, verguld zilver, goud ingelegd met edelstenen en parels.

Jéh Jewels hecht veel belang aan duurzame productie en eerlijke arbeidsvoorwaarden. U draagt juwelen handgemaakt met ethische materialen en productiemethoden, en passie voor het ambacht.

JéhJéhJéhJéhJéhJéhJéh

Joid'art

Joid'art
Joid'art

Joid'art

Joid'art in Barcelona maakt eenvoudige, maar aantrekkelijke juwelen, ontworpen door vrouwen voor vrouwen. Subtiele sieraden die met hun fijne kleurentoetsen een hele uitstraling vormgeven.

Joid'art heeft ook een collectie geïnspireerd door stadsgenoot Gaudi.

Joid'artJoid'artJoid'artJoid'artJoid'artJoid'artJoid'art

Jules van der Linden

Jules van der Linden
Jules van der Linden

Jules van der Linden

Jules van der Linden is architect. Na zijn succesvolle carrière richtte hij zijn ontwerptalenten op juwelen in titanium en zilver, waaronder manchetknopen en dasspelden, maar ook ringen, halskettingen, oorbellen, etc.

De manchetknopen en dasspelden verraden zijn verleden als architect, uitgevoerd in metaal met vormen die een industriële sfeer oproepen en de ruwe, krachtige aantrekkingskracht daarvan. De sieraden voor vrouwen hebben een elegantere, fijnere stijl met dezelfde schoonheid in eenvoud.

Jules van der LindenJules van der LindenJules van der LindenJules van der LindenJules van der Linden

Katty Verstraeten

Katty Verstraeten
Katty Verstraeten

Katty Verstraeten

Katty Verstraeten volgde een opleiding schilderkunst aan Sint-Lukas in Brussel. Daarna ruilde ze België voor de Franse Bourgognestreek.

Ze schildert, ontwerpt en maakt theaterkostuums, en creëert fantasierijke juwelen met stoffen die ze zelf kleurt en vorm geeft.

Kelim Design

Kelim Design
Kelim Design

Kelim Design

Ontwerpster Meral Sartekin combineerde de fascinerende tapijtpatronen van haar thuisland Turkije met de natuurlijke schoonheid van haar geadopteerde thuis Zwitserland. Het resultaat zijn elegante maar eenvoudige  juwelen in geborsteld zilver die een subtiel accent kunnen geven aan elke outfit.

Kelim DesignKelim DesignKelim DesignKelim DesignKelim DesignKelim DesignKelim Design

La Molla

La Molla
La Molla

La Molla

La Molla is Italiaans voor 'springveer'. Ontwerpster Tiziana vond haar inspiratie in een fabriek waar industriële veren werden gemaakt. Ze zag de overeenkomst tussen de kronkelende, elegante vorm van de veer en traditionele Afrikaanse sieraden. Met haar eigen interpretatie van beide zag La Molla het levenslicht. De veervorm is nog steeds terug te vinden in vaal van haar ontwerpen.

Naast verschillende metalen gebruikt La Molla ook vaak felgekleurde resin in de ontwerpen. Het begon met een veer, maar sindsdien zijn de ontwerpen geëvolueerd naar een verrassend en uniek gamma juwelen.

La MollaLa MollaLa MollaLa MollaLa MollaLa MollaLa Molla

Lore Van Keer

Lore Van Keer
Lore Van Keer

Lore Van Keer

Lore Van Keer werd opgeleid als binnenhuisarchitect maar viel al snel voor het ontwerpen van objecten, meer bepaald juwelen. Vanuit haar opleiding en met de inspiratie die design en architectuur in overvloed bieden, ontwikkelde ze een eigen fijnzinnige stijl met een originele esthetiek.

Lore werkt vooral in sterling zilver 925 en 18-karaats (wit) goud. Deze basismaterialen worden op creatieve wijze aangevuld met halfedelstenen en zelfs porselein. Alle sieraden worden geproduceerd in haar eigen atelier.

Lore Van KeerLore Van KeerLore Van KeerLore Van KeerLore Van KeerLore Van KeerLore Van Keer

Mathisse by Stevigny

Mathisse by Stevigny
Mathisse by Stevigny

Mathisse by Stevigny

Olivier Stevigny is een ontwerper en goudsmid die zijn inspiratie vooral haalt uit de natuur en kunst, maar ook uit het alledaagse leven. Zijn juwelen zijn zeer draagbaar en verlenen een moeiteloze elegantie.

De collectie Mathisse by Stevigny is kenmerkend door de aparte structuren en grillige vormen. Deze stijl vervlecht soberheid en elegantie op een kunstzinnige en aantrekkelijke manier.

Mathisse by StevignyMathisse by StevignyMathisse by StevignyMathisse by StevignyMathisse by StevignyMathisse by StevignyMathisse by Stevigny

Mia et Moi

Mia et Moi
Mia et Moi

Mia et Moi

Mia et Moi wordt gedragen door ontwerpster Eva Crauwels. Zij volgde haar opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en werkt al meer dan 10 jaar als goudsmid.

Elk juweel is blijvend en tijdloos en ademt vaak een romantische retrosfeer uit. Eva haalt inspiratie uit mooie, pure materialen zoals onyx, lapis lazuli, koraal en parels, gecombineerd met zilver en goud.  En in elk stuk stopt ze een vleugje emotie.

Mia et MoiMia et MoiMia et MoiMia et MoiMia et MoiMia et MoiMia et Moi

Michael Michaud

Michael Michaud
Michael Michaud

Michael Michaud

Michael Michaud is een Amerikaanse juwelenontwerper uit New York, wereldwijd gekend voor zijn 'botanische juwelen'. Michael maakt een afdruk van planten, op basis waarvan hij zijn stukken creëert. De schoonheid en fijne detaillering uit de natuur zet zich voort in zijn creaties.

Het resultaat zijn uitzonderlijke juwelen in zachte patina's op brons, geaccentueerd door parels, koraal, kralen en stenen.

Michael MichaudMichael MichaudMichael MichaudMichael MichaudMichael MichaudMichael MichaudMichael Michaud

Monika Stöckinger

Monika Stöckinger
Monika Stöckinger

Monika Stöckinger

Actief sinds 1982 en met reeds meer dan 3000 ontwerpen heeft Monika Stöckinger een indrukwekkende portfolio opgebouwd.

Het zijn unieke stukken in goud en zilver, verdeeld over de collecties Granaat, Opaal, Art Nouveau en Email.

Monika StöckingerMonika StöckingerMonika StöckingerMonika StöckingerMonika StöckingerMonika StöckingerMonika Stöckinger

Nico Taeymans

Nico Taeymans
Nico Taeymans

Nico Taeymans

Nico Taeymans ontwerpt en vervaardigt unieke sieraden in goud en zilver, aangevuld met steen, glas of hout. Alle juwelen worden in eigen atelier vervaardigd.

Alle mogelijke sieraden horen tot het aanbod, met speciale focus op verlovingsringen en trouwringen ingelegd met diamanten of andere edelstenen.

 

Nico TaeymansNico TaeymansNico TaeymansNico TaeymansNico TaeymansNico TaeymansNico Taeymans

Onno

Onno
Onno

Onno

Ontwerpster Eva Maldoy creëert onder de naam Onno 100% Belgische juwelen in haar atelier in Lier. Twee keer per jaar brengt Onno een nieuwe collectie uit.

Onno juwelen zijn met uitzonderlijk detail uitgevoerd in zilver of verguld zilver. Organisch maar strak, sober maar speels. Tijdloze schoonheid.

OnnoOnnoOnnoOnnoOnnoOnnoOnno

Raf Speybrouck

Raf Speybrouck
Raf Speybrouck

Raf Speybrouck

Raf Speybrouck creëert elegante ontwerpen met een perfect vakmanschap. Geïnspireerd door de natuur gebruikt Raf de verloren wastechniek om scherpe lijnen en zachte golven te vormen in het zilver.

In deze collectie vindt u juwelen in Sterling zilver 925 ingelegd met zoetwaterparels en halfedelstenen. De parels en stenen worden volledig ingewerkt, waardoor de sieraden goed draagbaar zijn. Een divers gamma aan juwelen, met een nadruk op vriendschaps- en trouwringen. Stuk voor stuk uniek en van een tijdloze schoonheid.

Raf SpeybrouckRaf SpeybrouckRaf SpeybrouckRaf SpeybrouckRaf SpeybrouckRaf SpeybrouckRaf Speybrouck

Raf Verjans

Raf Verjans
Raf Verjans

Raf Verjans

Raf Verjans is kunstenaar, beeldhouwer, juwelenontwerper en nog meer waar geen titel of etiket voor te benoemen is.

Zijn juwelencollectie vertrekt van de basismaterialen goud en zilver, om aantrekkelijke en primordiale vormen te creëren die wel een eigen ziel lijken te hebben.

Raf VerjansRaf VerjansRaf VerjansRaf VerjansRaf VerjansRaf VerjansRaf Verjans

Ralf De Burchgrave

Ralf De Burchgrave
Ralf De Burchgrave

Ralf De Burchgrave

Ralf De Burchgrave is een Antwerps ontwerper die specialiseert in zilveren en gouden ringen. De natuurlijke, grillige vormen van zijn creaties verlenen hen een ruwe aantrekkingskracht terwijl ze toch zeer goed draagbaar zijn. 

Elke ring wordt eigenhandig gemaakt in zijn atelier, waardoor van elke collectie slechts een beperkt aantal bestaan. Elk stuk is dus uniek en persoonlijk.

Ralf De BurchgraveRalf De BurchgraveRalf De BurchgraveRalf De BurchgraveRalf De BurchgraveRalf De BurchgraveRalf De Burchgrave

Sibel Turkan

Sibel Turkan
Sibel Turkan

Sibel Turkan

Sibel Turkan ontwerpt en maakt unieke ringen, halskettingen en meer in handbewerkt zilver verrijkt met halfedelstenen.

Een speciale stijl met een heel eigen aantrekkingskracht.

Sibel TurkanSibel TurkanSibel TurkanSibel TurkanSibel TurkanSibel TurkanSibel Turkan